SK KUBANG KERIAN 1

SK KUBANG KERIAN 1

Mar 27, 2010

:Program Kesiapsiagaan Sekolah MERCY Malaysia::

"Menggemilangkan Akademik"
Sk.Kubang Kerian1,27 Mac- Satu program Kesiapsiagaan Sekolah telah diadakan dengan jayanya oleh MERCY Malaysia.Program ini adalah merupakan salah satu aktiviti MERCY Malaysia dalam usaha meningkatkan kapasiti warga sekolah dalam menghadapi bencana alam dan kecemasan.
        Melalui program ini MERCY Malaysia berhasrat untuk meningkatkan kesedaran awam terhadap risiko bencana dan usaha-usaha yang diambil semasa terjadinya bencana dan kecemasan.Antara objektif pelaksanaanya adalah:
**Untuk meningkatkan pemahaman terhadap kepentingan kesiapsiagaan bencana.
**Untuk belajar dan mempraktikkan teknik pemetaan risiko dan bahaya melalui aktiviti pemetaan risiko sekolah.
      Antara aktiviti yang dijalankan pada hari ini ialah aktiviti berbengkel yang meliputi tajuk-tajuk:
Aktiviti 1-Kuasa Alam
Aktiviti 2- Beg Siaga
Aktiviti 3- Pemetaan Risiko Sekolah
Aktiviti 4- Kempen Kesedaran Bencana Di Sekolah.
       Puan Penolong Kanan HEM melahirkan rasa puas hatinya terhadap perjalanan bengkel yang diadakan pada hari ini.Beliau juga mengucapkan berbanyak terima kasih kepada pihak MERCY Malaysia yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan aktiviti pada hari ini.Beliau jua turut merakamkan ucapan terima kasih bagi pihak Guru Besar Skkk1.Kesemua perbelanjaan program telah dibiayai oleh MERCY Malaysia.Semoga MERCY Malaysia akan tetap memberi khidmat yang cemerlang kepada masyarakat dan muncul sebagai pertubuhan sukarela yang gah di persada antarabangsa....Terima kasih kepada fasilitator-fasilitator yang hadir dan berjaya merancang dan melaksanakan aktiviti-aktiviti yang dirancang dengan begitu baik..
Para fasilitator MERCY Malaysia sedang bersiap sedia untuk menjalankan sesi bengkel.
Aktiviti 1-Kuasa Alam oleh salah seorang fasilitator MERCY Malaysia
Seronok mengengar penerangan daripada fasilitator MERCY Malaysia.

No comments:

PENAFIAN

SK Kubang Kerian 1 TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB di atas apa-apa kerugian atau kehilangan yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman ini. Sekian, harap maklum. Terima kasih.
SK KUBANG KERIAN 1.

PERINGATAN UNTUK BAHAN SALINAN

Semua bahan dan maklumat dalam laman blog ini tidak dibenarkan menyalin atau diterbitkan semula, disimpan dalam cara yang boleh digunakan lagi, atau pun dipindahkan, dalam sebarang bentuk atau dalam sebarang cara tanpa izin terlebih dahulu daripada admin http://skkubangkerian1.blogspot.com kecuali telah dinyatakan untuk dikongsi bersama.Sekian terima kasih.