PORTAL UTAMA SKKK1
MENGGEMILANGKAN AKADEMIK, MEMBUDAYAKAN ICT

PENGGAL PERSEKOLAHAN 2016

PENGGAL PERSEKOLAHAN 2016

May 10, 2012

MAJLIS PERASMIAN PENUTUP MINGGU PANITIA MATEMATIK 2012

"Menggemilangkan Akademik"

 10 MEI, 2012 - SK.KUBANG KERIAN 1. Majlis perasmian penutup Minggu Panitia Matematik 2012 telah diadakan dengan begitu meriah sekali pada pagi ini bertempat di medan perhimpunan SKKK 1. Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Guru Besar SKKK 1, Tn. Hj. Mohamed b. Che Noh dengan tema "TEROKAILAH DUNIA MATEMATIK".  

Antara objektif utama diadakan Minggu  Panitia Matematik ini adalah :-

1. Murid dapat menggunakan pengetahuan dan kemahiran matematik bagi merancang strategi penyelesaian masalah secara berkesan dan seterusnya dapat mengaplikasikannya dalam kehidupan seharian.

2. Murid dapat menghargai kepentingan dan keindahan Dunia Matematik.

3. Melahirkan modal insan yang berilmu pengetahuan dan berketerampilan serta dapat mengaplikasikan pengetahuan matematik.

4. Guru-guru dan murid-murid sama-sama mengembeling tenaga ke arah pembentukan modal nsan dengan minda kelas pertama sejajar dengan Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP), Plan Transformasi Kerajaan (GTP) dan seterusnya merealisasikan Wawasan 2020.

Antara aktiviti yang diadakan sepanjang Minggu  Matematik ialah, Kuiz terkumpul Matematik tahun 3, 4, 5 dan 6, teka berat barang, teka bilangan guli dan aktiviti bertulis tahun 1 dan 2 serta jualan.


0 comments:

Related Posts with Thumbnails

:: Kenangan Terindah Di Skkk1...::

Motivasi Kepimpinan & Watikah Pelantikan

::Pembudayaan ICT Skkk1::

::Sekitar Sambutan Maulidurrasul Dan Kesyukuran::

  ©Template by Dicas Blogger.